Aperture Commercial

 

Een commercial gemaakt voor het niet bestaande parfum ‘Aperture’. Geproduceerd van begin tot eind. De commercial is bedoeld voor mensen die zich jong willen voelen of een tikje ruig zijn.

Details

Company Name
Grafisch Lyceum Rotterdam

Expertise
Productie, Editing, Post Productie

Datum
25 mei 2018

Team
Esther, Jeroen, Lisa, Robin

Wat is Aperture?

Aperture is een parfum die ervoor zorgt dat mensen zich jonger gaan voelen. Het is voor iedereen betaalbaar maar heeft wel een luxe uitstraling. Dit hebben we geprobeerd terug te laten komen in de video.

School project

Voor dit project heb ik een commercial gemaakt voor het niet bestaande parfum ‘Aperture’. De specs van deze opdracht:

– Maximale lengte 30 seconden
– Voor mensen die zich jong willen voelen of een tikje ruig zijn.

Dit is een schoolproject wat betekend dat ‘Aperture’ geen werkelijk product is.

Camera Gear

Tijdens de opnames hebben we erg goed gelet op licht en het witten van de camera. Dit keer werkten we met de Canon 77D. Omdat we op locatie gingen filmen vond ik het van belang om bij elke scene meerdere shots te maken. Hierdoor duurde de draaidagen wat langer maar hadden we wel de beelden die we wilden.

Storyboard

In het storyboard zie je voor wat voor shots we hebben bedacht. Zowel close-ups als wide-shots komen terug in de video. De video is opgenomen op verschillende locaties dus we waren best afhankelijk van de specifieke scenes en shots.

Uiteindelijk hebben we de shots weten de maken die we wilden en is hieruit het resultaat gekomen.

Styleguide

Ik heb gekozen voor een zwart-wit commercial omdat ik dat erg mooi vind voor een parfum reclame. De stijl zal chique door de personen in de video mooie kleding te laten dragen. Dit zie je vaak terug in parfum commercials.

In het storyboard zie je wat voor shots we hebben gekozen. Zowel close-ups als wide-shots komen terug in de video.

Montage – Post Productie

Tijdens de post-productie heb ik veel gelet op kleur. De video is, zoals je kan zien, zwart-wit bewerkt. Dit heb ik gedaan om een ruig beeld over te brengen en een geheel van alle beelden te creëren. Ook bij het zwart-wit bewerken heb ik gelet op de hoeveelheid licht in het shot en waar nodig aangepast.

Resultaat

Ik ben trots op het eindresultaat. In dit project ben ik vooral gegroeid met het nabewerken van een zwart-wit video. Een erg geslaagd project. Bekijk hier het resultaat:

Samenwerken?

Samen kunnen we mooie dingen maken.