Transavia ‘De tijd vliegt’

 

Voor een YouTube serie van Transavia namen een kind en een volwassene plaats tegenover elkaar in een vliegtuigstoel. In elke aflevering inspireren jong en oud elkaar op een bijzondere manier.

Details

Company Name
Transavia

Expertise
Editing, Post Productie

Datum
9 april 2019

Team
Transavia, Happify

Wat is ‘De tijd vliegt’?

‘De tijd vliegt’ is een YouTube serie voor het YouTube-kanaal van Transavia. In de serie nemen een kind en een volwassene plaats tegenover elkaar in een vliegtuigstoel. In elke aflevering inspireren jong en oud elkaar op een bijzondere manier. Piloten, cabin attendants, technische dienst, directie en nieuwsgierige kinderen gaan met elkaar in gesprek over de vliegwereld, hun interesses en het dagelijks leven.

YouTube afleveringen

In totaal heb ik 10 van de 12 afleveringen zelf gemonteerd en zijn inmiddels al online gekomen op het YouTube-kanaal van Transavia. Tijdens het editen merkte ik dat het soms wat lastig was om alle afleveringen hetzelfde te maken omdat de camerastandpunten elke shoot net wat anders waren. Alhoewel het niet hetzelfde is, vind ik het resultaat zeker geslaagd.

Het team

Ik heb deze opnames samen met creatieve teams uitgevoerd. Zo heb ik, als deel van Transavia Studios, samen samengewerkt met het team van Transavia en van het Zweedse communicatie bureau Happify. Een erg prettige samenwerking waarbij ik veel geleerd heb op productie vlak. Daarnaast kwamen er nieuwsgierige kinderen langs die mee deden aan de opnames. Het werken met kindern was ook een erg leuke ervaring.

Montage

Tijdens het editen van de video’s heb ik veel gedaan aan de post-productie. Het licht in de studio was soms wat aan de gele kant en dit heb ik omgezet naar een neutrale witte achtergrond kleur.

Resultaat

De serie is erg goed bevallen bij de doelgroep. Gemiddeld hadden de afleveringen 38.000 views per video. Ik ben mega trots op dit resultaat. Meer afleveringen vind je op het YouTube-kanaal van Transavia: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhBCuS9e08d6YvOsP-x4FZgnUtZ5StxDB

Onderstaand kan je de aflevering bekijken met de directeur van Transavia (Mattijs ten Brink) en Tijn:

Samenwerken?

Samen kunnen we mooie dingen maken.