Selecteer een pagina

Second Chance

 

Een commercial om tweedehands-kleding onder de aandacht te brengen bij verschillende doelgroepen. Ik heb samen met 3 andere studenten gewerkt aan het concept, de productie, de montage en de kleurcorrectie. Ieder van ons heeft een versie moeten maken en dit is mijn versie geworden.

Details

Company Name
Grafisch Lyceum Rotterdam

Expertise
Productie, Editing, Post Productie

Datum
28 juni 2018

Team
Esther, Jeroen, Lisa, Robin

Wat is Second Chance?

Second Chance is een concept voor het verkopen van tweedehands-kleding op een aantrekkelijke manier. We proberen hiermee tweedehands-kleding (vintage) onder de aandacht te brengen bij de verschillende doelgroepen (variërend van Generatie Z tot babyboomers). Omdat kleding zeker een tweede kans verdiend, hebben we het project Second Chance genoemd.

School project

In dit project hebben we een long-commercial gecombineerd met een music video. Dit omdat we wilde spelen met elkaars ideeën en nieuwe dingen wilde creëren.

Dit is een schoolproject wat betekend dat ‘Second Chance geen werkelijk product van ons is.

Camera Gear

Door bepaalde keuzes te maken kun je ervoor zorgen dat je iets kunt maken waar je trots op kunt zijn. Tijdens dit project hebben we gebruik gemaakt van de RED Raven Camera, waar ik tot heden erg enthousiast over ben. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een statief en een schoulder rig. We maakten zowel shots vanaf de statieven als handheld gefilmde footage (vaste lens, Sigma).

Genre

Dit project heeft meerdere genres: ‘Slice of Life’ is een verhaal dat het dagelijks leven representeerd. Het maakt gebruik van natuurlijke aspecten. ‘Social’ laat iets zien met een eigentijdse achtergrond. Ook de genre Romantiek en Urban komen naar voren.

Stijl

Het product zal een positieve uitstraling hebben die klanten aanspoort de gepresenteerde producten aan te schaffen en te laten nadenken over tweedehandskleding. Het heeft een kleurrijke sfeer met gebruik van wide shots maar ook veel Depth of Field.

Montage

Vanuit de ruwe montage ben ik verder gegaan met de originele edit (zie foto voor tijdlijn) in Davinci Resolve. Ik heb ervoor gekozen om de beelden op een vlotte manier te laten zien, en heb ik deze bewerkt op de muziek. Dit zorgt ervoor dat de kijker de aandacht blijft houden bij de video. Hierna ben ik met de colorcorrection aan de slag gegaan zodat alle beelden mooi op elkaar aansluiten.

Resultaat

Ik ben erg blij met het eindresultaat. Hier en daar zijn er wat verbeter punten van wat betreft de communicatie tijdens de processen richting de draaidagen. Al met al een erg geslaagd project. Bekijk hier het resultaat:

Start a project?

Get in touch!

Together we can achieve great results.

Connect on LinkedIn:

WordPress Lightbox Plugin